Onderwijs

Bewegend leren

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kinderen, die moeite hebben met leren, door middel van beweging de leerstof gemakkelijker tot zich nemen en daardoor zelfs langer kunnen onthouden. RekenSupport is een programma voor bewegend en spelend rekenen en is onafhankelijk van rekenmethodes. De initiatiefnemers van RekenSupport zijn de rekenspecialisten Annet Kooijman en Jolande Hensing-Geerdink. De lessen van RekenSupport zijn gericht op het inzichtelijk maken van het rekenen door kinderen te laten handelen met materialen en ze de basisvaardigheden van rekenen te laten oefenen in allerlei spelvormen. De geldingsdrang die door spellen wordt opgeroepen, motiveert kinderen enorm om in korte tijd veel sommen te maken. Door het spel hebben ze soms niet in de gaten dat ze aan het rekenen zijn.

Al tijdens de eerste lockdown van de coronacrisis is de eerste aanzet voor het programma gemaakt. Met het ontwikkelen van het programma voor de Rekenboost, zomerschool rekenen, heeft het programma vorm gekregen. Tijdens pilotlessen op een basisschool in het najaar en de buiten-reken-spel-lessen tijdens de tweede lockdown, is de RekenSupport nader uitgewerkt. Skillz United en de rekenspecialisten van RekenSupport slaan de handen ineen en zijn een samenwerking aangegaan. Deze samenwerking zorgt voor een gouden combinatie van rekenonderwijs met spel en beweging.

Ben jij ook geïnteresseerd en benieuwd naar de mogelijkheden om rekenachterstanden weg te werken op een beweeglijke manier? Stuur dan een mailtje naar info@skillzunited.nl